10 TIPS OM LAPTOP DIEFSTAL TE VOORKOMEN

Hier vindt u 10 tips om te voorkomen dat uw laptop wordt gestolen en een uitleg over beveiligingsapparatuur voor laptops die ervoor zorgt dat uw laptop en gegevens worden beschermd. De grootste aantrekkingskracht van laptops is hun draagbaarheid en mobiliteit. Het is geweldig om uw computer mee te kunnen nemen en overal te kunnen gebruiken. Maar met deze voordelen komt ook het risico van diefstal. Uiteraard is de kans op diefstal groter wanneer een voorwerp kan worden opgepakt en meegenomen. Beveiligingen voor laptops zijn belangrijk om te voorkomen dat uw laptop wordt gestolen en dat de gegevens op uw laptop worden teruggehaald en gebruikt in het geval dat uw laptop het slachtoffer van diefstal is.

Tips voor het voorkomen van diefstal

  1. Laat uw laptop of andere waardevolle spullen NOOIT in het zicht achter in uw auto. De laatste tijd is er een stijging van het aantal auto-inbraken als gevolg van waardevolle spullen die in het zicht worden achtergelaten. Doe ze op slot in de kofferbak.
  2.  Gebruik geen computertassen, hoewel deze misschien modieus en comfortabel zijn, maken ze het duidelijk dat u een laptop bij u draagt. Probeer in plaats daarvan een gewatteerde aktetas of koffer te gebruiken.
  3. Zorg ervoor dat u uw laptop altijd bij u hebt. Check laptops niet in met uw bagage als u op reis bent. Laat uw laptop of andere waardevolle voorwerpen nooit in het zicht achter in uw auto. Er is een recente stijging van het aantal auto-inbraken als gevolg van mensen die waardevolle spullen in het zicht laten liggen. Sluit alle waardevolle spullen in de kofferbak af.
  4. Een andere goede veiligheidsmaatregel voor laptops is om nooit toegangsnummers of wachtwoorden in uw draagtas te laten zitten. Uw wachtwoord bij uw laptop bewaren is hetzelfde als de sleutels in de auto bewaren. Zonder uw wachtwoord of belangrijke toegangsnummers is het voor een dief moeilijker om toegang te krijgen tot uw persoonlijke en bedrijfsinformatie.
  5. Houd uw laptop in de gaten. Wanneer u door de veiligheidscontrole van een luchthaven gaat, verlies uw tas dan niet uit het oog en houd uw tas vast totdat de persoon voor u door de metaaldetector is gegaan. Veel tassen lijken op elkaar en uw tas kan gemakkelijk zoekraken in de warboel.
  6. Zet uw laptop niet op de grond of op de stoel naast u. Als u hem toch moet neerzetten, zorg er dan voor dat u er altijd van op de hoogte bent door hem tegen uw been of arm neer te zetten. Uw laptop op de grond zetten is een gemakkelijke manier om hem te vergeten of uit het oog te verliezen.
  7. Gebruik een schermbeveiliging in het openbaar. Dit voorkomt dat mensen over uw schouder meekijken en gevoelige informatie zien. Dit is vooral handig als u op reis bent of in een drukke ruimte moet werken.
  8. Laat uw laptop niet onbeveiligd achter in uw hotelkamer. Dingen raken soms zoek in hotelkamers en zijn nooit veilig. Als u uw laptop toch in de kamer moet achterlaten, gebruik dan een veiligheidskabel om hem aan een stabiel object vast te maken, zoals het bureau of de bedpaal. Een ander goed ding om te doen is het “niet storen” bordje op de deur te laten.

9. Het labelen van alles wat met uw laptop te maken heeft is een effectieve beveiligingsmaatregel. Label alles met de naam van de persoon die het bezit, en zorg ervoor dat deze labels goed opvallen. De potentiële diefstalwaarde van laptops wordt sterk verminderd wanneer extra werk nodig is om de identificatietekens te verwijderen. Opvallende identiteitslabels verhogen ook aanzienlijk het risico dat een potentiële dief op heterdaad wordt betrapt.

10. Koop een beveiligingsapparaat voor uw laptop. In het volgende hoofdstuk worden enkele opties voor laptopbeveiligingsapparaten besproken.

Laptop Beveiligingsapparaat:

Laptopkabel:

Een van de voordeligste en effectiefste middelen om uw laptop te beveiligen is een laptopkabel. Deze kabel, kun je tijdens het laptops vergelijken mee nemen in het overwegen van een keuze. deze kabel heeft veel weg heeft van een fietsslot, wordt aan uw laptop bevestigd en stelt u in staat deze aan een stilstaand voorwerp vast te zetten. De kabel maakt het voor iemand veel moeilijker om uw laptop te stelen.

Laptop-opsporingsprogramma’s:

Deze programma’s geven de locatie van een gestolen laptop door. Ze werken wanneer de laptop verbinding maakt met het internet, en kunnen de exacte fysieke locatie van de laptop rapporteren.

bewegingssensoren en alarmen:

Onverwachte harde geluiden maken mensen wakker en doen ze opmerken, iets wat aspirant-dieven zeer ontmoedigend vinden. Er bestaan beveiligingsapparaten voor laptops die alarmen gebruiken als een vorm van bescherming.

Hoewel het signaalmechanisme van een alarmsysteem meestal hetzelfde is, zijn de triggers verschillend. Het idee is dat als de gebruiker buiten het bereik van het apparaat komt, of als de laptop buiten het bereik van de gebruiker wordt gebracht, het alarm afgaat. Als iemand dus probeert de laptop te stelen of weg te nemen, zal het alarm afgaan en de aandacht op de diefstal vestigen. Een andere mogelijkheid is een alarm te kopen dat alleen afgaat op de beweging van het voorwerp waaraan het is bevestigd. Als het voorwerp waaraan de sensor is bevestigd, wordt bewogen, gaat er een alarm af. Door de 3-cijferige beveiligingscode in te voeren, wordt het alarm gereset of uitgeschakeld zodra het apparaat is teruggevonden.

BEVEILIGINGSMAATREGELEN VOOROP DIE GEGEVENS TOEGANG VOORKOMEN:

Er zijn beveiligingsmaatregelen beschikbaar om toegang tot gegevens op uw laptop te voorkomen in het geval dat deze wordt meegenomen.

Stel een login wachtwoord in:

Stel een inlognaam/wachtwoord in, zodat de gebruiker deze informatie moet opgeven om met succes op de laptop in te loggen. Als de ingevoerde login onjuist is, zal het besturingssysteem de toegang weigeren.

Stel een BIOS-wachtwoord in: de meeste laptops bieden bescherming door de eigenaar in staat te stellen een opstartwachtwoord in te stellen. De meeste vragen de gebruiker drie keer om een wachtwoord in te voeren, en weigeren vervolgens op te starten als er drie keer niet wordt opgestart.

Encryptie:

Eén van de beste beveiligingsapparaten voor laptops zijn programma’s voor bestandsversleuteling, waarmee bestanden op uw laptop worden versleuteld. De eigenaar krijgt een privésleutel voor de ontgrendeling, en zolang uw privésleutel veilig wordt bewaard, kan niemand anders dan u en de beoogde ontvangers uw gegevens bekijken.

Biometrische vingerafdruklezers: Een andere grote laptop beveiliging apparaat is de Biometrische Reader. Dit type beveiliging voor laptops biedt authenticatie op hardwareniveau, waarbij authenticatie vereist is voordat de machine zelfs maar kan worden opgestart. Het idee achter biometrie is het gebruik van de uniciteit van bepaalde kenmerken van een gebruiker, zoals netvlies patroon, vingerafdrukken, en zelfs typ kenmerken, om nauwkeurig te identificeren en te autoriseren personen https://www.ny400.nl/