Hoe problemen met oververhitte laptops op te lossen?

“Laptop” – Het woord zelf duidt op een product dat draagbaar is en op schoot kan worden gebruikt. Hoewel dit voor het grootste deel waar is, weten we allemaal dat laptops maar een beperkte tijd op schoot kunnen worden gebruikt, simpelweg vanwege oververhitting en de kans op huidverbranding, vooral bij kids.

Even erger nog, een oververhitte laptop kan brand veroorzaken, of de grafische kaart of het moederbord van uw laptop verbranden. Misschien heeft u zelfs wel eens het ‘blauwe scherm van de dood’ meegemaakt en is uw laptop automatisch uitgevallen door oververhitting.

Hoe problemen met oververhitte laptops op te lossen tips

Eerst belangrijk: elke laptop is anders en kan al dan niet last hebben van oververhitting. Dat gezegd hebbende, weet u meer dan waarschijnlijk of uw computer oververhit raakt. Dus, wat moet u doen? Door uw laptop koel te houden, gaat uw technologie langer mee en wordt de kans op brand voorkomen.

Laat hem ruimte om te ademen

Als u uw laptop oppakt en aan de onderkant kijkt, ziet u een reeks ventilatieopeningen en een groot aantal hardwareopeningen waar u hardwareonderdelen kunt verwisselen. De buik van uw laptop is een kritische gebied dat u moet aandacht besteden aan als u wilt dat uw laptop koel.

Bekijk de onderkant van uw laptop goed en maak een notitie van welke ventilatieopeningen zijn gekoppeld aan de laptop koelventilator. Het open en vrij houden van deze ventilatieopeningen is van cruciaal belang om te voorkomen dat uw laptop oververhit raakt. Als uw computer routinematig oververhit raakt terwijl hij op een bureau, bed of bank ligt, kan het blokkeren van dit pad het probleem zijn. Als er voldoende lucht naar de onderkant van uw laptop stroomt, kan de oorzaak van uw probleem de hardware van de laptopventilator in uw apparaat zijn.

Controleer de interne ventilatoren van uw laptop

De laptopventilator is een essentieel onderdeel van de hardware in uw laptop dat is ontworpen om uw laptop op een lage temperatuur te houden in warme omstandigheden. Deze ventilatoren zijn van cruciaal belang voor de prestaties en de levensduur van het product, maar vaak gaan ze stuk en moeten ze worden vervangen.

Als u uw ventilator moet vervangen, zoekt u uw laptopmodel op Google op en tikt u ” chromebook kopen ” in. Het vervangen van deze hardware wordt niet aanbevolen voor niet-ingewijden, en moet waarschijnlijk worden uitgevoerd door uw lokale pc- en computerreparatiewinkel.

Koop een koelmat voor uw laptop

Dit is verreweg de handigste en meest directe manier om de warmte die door uw laptop wordt gegenereerd, te verminderen.
Laptop koelventilatoren zijn speciaal ontworpen om uw laptop koel te houden, en zijn een fantastische aanvulling op een interne laptopventilator. Zelfs als uw interne laptopventilator niet werkt, kan een koelpad uw hardware koel genoeg houden om te functioneren. U kunt een aantal laptop koelpads vinden via Google, ny400 of eBay. Er zijn natuurlijk ook cooling pads verkrijgbaar bij uw lokale OfficeMax of Wal-Mart, maar deze pads zullen waarschijnlijk duurder zijn. Het houden van uw laptop op een redelijke temperatuur zal niet alleen uw hardware gelukkig te houden, maar zal ook u gelukkig te houden door niet te hoeven uitgeven extra geld voor een geheel nieuw apparaat.